Cafeneaua juridică Online: Cinci teme de reflecție despre regimul juridic al probelor nelegal sau neloial obținute și administrate. Joi, 23 Iulie 2020, ora 15:00

Baroul Timiș și Editura Universul Juridic organizează joi, 23 iulie 2020, începând cu ora 15:00, prima conferință din seria: Cafeneaua juridică Online, intitulată: „Cinci teme de reflecție despre regimul juridic al probelor nelegal sau neloial obținute și administrate”.

Ne face onoarea de a fi speaker, la prima ediție online, dl judecător dr. Mihail Udroiu, participant constant la conferințele Baroului Timiș.

Teme de discuție:

1. Taxonomia regulilor de excluziune probatorie;

2. Excluderea probelor neconstituționale în temeiul art. 102 alin. (2) C.proc.pen.;

3. Particularități referitoare la evaluarea probelor patologice în exercițiul funcției judiciare de drepturi și libertăți (prin raportare la standardul suspiciunii rezonabile);

4. Examenul de legalitate efectuat de jurisdicțiile de cameră preliminară cu privire la probele digitale obținute din supravegherea tehnică, respectiv din activitățile specifice de culegere a informațiilor executate în baza unui mandat de securitate națională. Mozaicul probelor derivate din probele digitale patologice sancționate ca atare.

5. Efectele aditive ale deciziilor Curții Constituționale relative la mecanismele sancționatorii aplicabile de jurisdicțiile de judecată cu privire la probele patologice obținute și administrate în cursul urmăririi penale.

Parteneri:

  • Mușat & Partners
  • Cabinet de avocat Szasz Andrei-Robert

Avocații membri ai Baroului Timiș și avocații cu sediul secundar în raza Baroului Timiș au acces gratuit la seria de evenimente online CAFENEAUA JURIDICĂ.

Detalii la https://www.universuljuridic.ro/cafeneaua-juridica...

DECAN,

Avocat dr. Sergiu I. STĂNILĂ

Documente atașate

Vizualizări: 1480