COMUNICAT PRIVIND INCIDENTUL CONSTÂND ÎN AGRESAREA UNUI AVOCAT DE CĂTRE UN POLIȚIST, LA SEDIUL POLIȚIEI MAMAIA, JUD. CONSTANȚA

Consiliul Baroului Timiș, întrunit în ședința din data de 10.09.2019, a luat act de incidentul care a avut loc la sediul Poliției din Stațiunea Mamaia, jud. Constanța, în care un polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a agresat fizic un confrate AVOCAT, membru al Baroului Constanța, care se afla acolo în reprezentarea unui client.

Un asemenea comportament nu face cinste Poliției Române, organele judiciare competente trebuind să manifeste o intervenție rapidă și fermă, pentru tragerea la răspundere penală și disciplinară a celui vinovat.

În exercitarea profesiei şi în legătură cu aceasta AVOCATUL este protejat de lege. AVOCATUL promovează şi apără drepturile, libertăţile şi interesele legitime ale omului, astfel încât orice prejudiciere a AVOCATULUI echivalează cu o nesocotire a drepturilor și intereselor legitime ale omului.

Remintim că AVOCATUL, în exercitarea profesiei, este PARTENER INDISPENSABIL al justiţiei, ocrotit de lege.

Consiliul Baroului Timiș își exprimă solidaritatea deplină și necondiționată față de confratele AVOCAT, precum și față de Corpul Avocaților din Baroul Constanța, susținând toate demersurile efectuate și, fără a impieta asupra anchetei penale aflată în derulare și fără a nesocoti prezumția de nevinovăție, condamnă public o asemenea conduită.


Avocat dr. Sergiu I. STĂNILĂ

DECANUL BAROULUI TIMIȘ

Vizualizări: 1994