​CUM A FOST - Conferința cu tema „Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României, ediția a II-a”

În data de 14.09.2019 a avut loc Conferința cu tema „Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României, ediția a II-a”, organizată de BAROUL TIMIȘ și UNIUNEA NAȚIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA, în colaborare cu EDITURA UNIVERSUL JURIDIC. Evenimentul a fost găzduit de Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara.

În deschiderea conferinței, au luat cuvântul Domnul Avocat dr. Sergiu I. Stănilă, Decanul Baroului Timiș, Domnul prof.univ.dr., Avocat Traian Briciu, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România și Domnul Nicolae Cîrstea, Directorul General al Editurii Universul Juridic.

Peste 200 de participanți, avocați din Barourile Timiș, Arad, București, Satu Mare, dar și magistrați, judecători din cadrul Judecătoriei Timișoara, Tribunalului Timiș, Curții de Apel Timișoara, Domnul Marius Neculcea, Procuror General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, procurori de la parchetele din raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, au asistat la prezentarea unor teme deosebit de interesante și actuale. Au susținut intervenții în cadrul Conferinței:

  1. Prof.univ.dr., avocat Traian BRICIU, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, cu tema „Dificultăți practice în aplicarea unor dispoziții legale privind revizuirea hotărârilor judecătorești în materie civilă”;
  2. Prof.univ.dr., avocat Valeriu STOICA, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Baroul București, cu tema „Puterea de reprezentare, varietate de putere specială”;
  3. Prof.univ.dr., avocat Gheorghiță MATEUȚ, Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș Bolyai”, Baroul Arad, cu tema ,,Instabilitate și incoerență în procedura penală contemporană. Recuperarea din neștiință”;
  4. Judecător dr. Mihail UDROIU, Curtea de Apel Oradea, cu tema ”Despre asimetrii, confuzii și bias-uri cognitive în materia regimului sancționator al actelor cu funcție probatorie”;
  5. Prof.univ.dr., avocat Mihai Adrian HOTCA, Facultatea de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București, Baroul București, cu tema „Schimbările aduse de noua legislație privind prevenirea și combaterea spălării banilor”;
  6. Judecător Ștefan LUCACIUC, Curtea de Apel Timișoara, cu tema ’'Impreviziunea și darea în plată - un mariaj impus al zilelor noastre’';
  7. Conf. univ. dr., av. Mircea Ursuța, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Baroul Bihor, cu tema „Recursul civil vs. recursul în contencios administrativ”.

În cadrul Conferinței a avut loc lansarea lucrării „Procedură penală. Partea generală”, autor Prof.univ.dr., avocat Gheorghiță MATEUȚ, ocazie cu care au luat cuvântul Domnul Nicolae Cîrstea, Domnul Judecător dr. Mihail Udroiu și, respectiv, Domnul Prof.univ.dr., Avocat Mihai Hotca.

Evenimentul s-a particularizat prin decizia organizatorilor ca întreaga suma obținută din taxa de înscriere și orice altă contribuție a participanților, să fie donată de Baroul Timiș colegilor avocați Alexandru Marcu si Andrada Raluca Ecsedi, care trec prin momente dificile.

Le mulțumim distinșilor oaspeți, care au răspuns și de această dată invitației transmisă de organizatori și au fost prezenți la Timișoara, atestând calitatea ridicată a evenimentului organizat. Se cuvine să adresăm mulțumiri și colegilor avocați și magistraților prezenți în sală, numărul mare dovedind interesul actual și ridicat pentru asemenea manifestări, dar și solidaritatea și cofraternitatea față de cei doi colegi avocați menționați anterior.

Se cuvine să adresăm mulțumiri speciale reprezentanților Universității de Vest din Timișoara, Domnului Prof.univ.dr. Marilen Pirtea, Rectorul universității și, respectiv, Domnului Laurențiu Georgescu, Directorul General Administrativ al universității, pentru condițiile excepționale în care s-a desfășurat evenimentul, Domniile Lor răspunzând pozitiv ca de fiecare dată, apelului nostru de a ne pune la dispoziție Aula Magna ’’Ioan Curea’’, acest edificiu deosebit al învățământului superior timișorean.

În fine, aceleași mulțumiri se îndreaptă și către partenerii Baroului Timiș, și anume Automobile Bavaria Dealer BMW Timișoara, reprezentat prin Doamna Monica Tender, Director de vânzări și VOX TECHNOLOGY PARK, reprezentată prin Domnul Vlad Vela, Manager General, aceștia fiind și de această dată alături de noi și sprijinind financiar seria de evenimente organizate.

DECAN,

Avocat dr. Sergiu I. STĂNILĂ

Vizualizări: 1317