SOLICITARE AVOCAT DR. CORNELIU LIVIU POPESCU. POZIȚIA COMISIEI PERMANENTE A U.N.B.R.

Publicăm solicitarea formulată de Domnul Avocat dr. Corneliu Liviu Popescu, privind apărarea demnității și independenței avocaturii ca serviciu de interes general și ale Corpului Avocatilor, precum și efectivitatea dreptului la apărare.

Comisia Permanentă din cadrul U.N.B.R. a decis ca solicitarea domnului Profesor Corneliu Liviu Popescu să fie publicată pe pagina de internet a UNBR și să fie comunicată barourilor pentru a intra în dezbaterea Corpului profesional al avocaților.

Totodată, Comisia Permanentă a analizat propunerea înaintată prin aceeași adresă ca avocații să dea anual o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu fac parte din personalul care își desfășoară activitatea acoperit în cadrul organelor de stat cu atribuții în domeniul securității naționale sau al structurilor ministeriale interne de informații, polițist lucrând sub acoperire, investigator sub acoperire, ca lucrător operativ din cadrul poliției judiciare sau al organelor de stat care desfășoară activități de informații, colaborator cu o altă identitate decât cea reală al organelor de urmărire penală, informator al organelor de urmărire penală sau informator al poliției. Se recomandă tuturor avocaților ca o astfel de declarație să fie depusă la barourile la care avocații sunt înscrișI iar ȋn cazul celor care fac parte din organele centrale de conducere a le profesiei la U.N.B.R..

DECAN,

Avocat dr. Sergiu I. STĂNILĂ

Documente atașate

Vizualizări: 1209