SOLICITARE DE SUSPENDARE A ACTIVITĂȚII INSTANȚELOR DE JUDECATĂ DIN JUDEȚUL TIMIS

În vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, Consiliul Baroului Timiș, ca urmare a Hotărârii adoptată în ședința extraordinară din data de 10.03.2020, solicită tuturor instanțelor de judecată din județul Timis suspendarea activității, cu excepția dosarelor urgente, pe o perioadă de timp suficientă în scopul de mai sus.

Măsurile dispuse până în prezent nu sunt suficiente pentru protejarea sănătății participanților la înfăptuirea actului de justiție, inclusiv a avocatilor. În fața fiecărei săli de judecată, în special la Judecătoria Timișoara, sunt grupuri de avocați și justițiabili, situații care nu vor avea ca rezultat prevenirea îmbolnăvirilor. Aparent, judecătorul cauzei este protejat prin măsurile deja dispuse de CSM, însă apreciem că suspendarea activității în condițiile solicitate de noi, este cea mai eficientă măsură posibilă.

Solicităm ca măsura suspendării să privească și comunicările de acte procedurale/hotărâri, pentru a nu aglomera in aceasta perioadă alte departamente sau instituții (registraturi ale instantelor de judecată, Poșta Română, etc.).

În speranța unui răspuns pozitiv solicitarii noastre, care să dovedească responsabilitate deplină in fata pericolului confirmat care amenințăsănătatea populatței, vă asigurăm stimați colegi, de întreaga noastră considerație!


DECAN

Avocat dr. Sergiu I. STĂNILĂ

Vizualizări: 1595